Ketting Ibiza Style Hand of Fatima

Artikelnummer: 0202U002
Vorige Artikel 12 van 15 Volgende
€ 13,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Ketting Ibiza Style Hand of Fatima

Get ready for Summer! Mooie Ibiza Style ketting met Hand of Fatima, ookwel Hamsa genoemd.

Totale lengte: ca. 57 cm.

Het Gelukshandje, ook wel Hamsa of Hand van Fatima genoemd, is een oud symbool onder andere uit het Jodendom en de Islam. In de laatste religie wordt het de hand van Fatima (dochter van de profeet Mohammed) genoemd.

Hamse betekent vijf in het Arabisch. Hamesh betekent vijf in het Hebreeuws. De vijf vingers zouden een verwijzing zijn naar de vijf verplichtingen van het geloof:

5x bidden per dag, het geven van aalmoezen, de geloofsbelijdenis, vasten tijdens de Ramadan en minstens een keer in je leven op pelgrimstocht naar Mekka gaan.

In het Joodse geloof verwijst het naar de hand van God en de Joden noemen het ’t handje van Hamsa, wat vijf betekent. Dit getal zou een verwijzing zijn naar de vijf boeken van de Thora.

In alle geloven is het Hamsa teken een beschermend teken: het brengt de drager geluk, goedheid, overvloed, vruchtbaarheid en een goede gezondheid. Het geeft bescherming tegen het kwaad.

Daarnaast wordt een open hand gezien als universeel symbool voor vrede, omdat je er niets in verborgen kunt houden. Naast een teken van vriendschap is het ook een teken van bescherming; het zegt STOP tegen het kwaad wat op je af komt. In de handpalm wordt vaak een oog afgebeeld. Dit is de nazar die bescherming biedt tegen het kwade oog.

 

 

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2021 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel