Beschermhanger dubbele dorje met kartika

Artikelnummer: 0903P003
Vorige Artikel 14 van 16 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)
Specificatie :
Barcode 8720088293454
Voorraad 5 stuks

Beschermhanger dubbele dorje met kartika

Boeddhistische beschermhanger voor in de auto, huis, of aan je tas of sleutelbos. De Dubbele dorje staat symbool voor stabiliteit en bescherming tegen angst. Een Katari is een ritueel mes dat het doorklieven van onwetendheid en gehechtheid symboliseert.
Kleur van de kraaltjes kan variëren.

Lengte: ca. 20 cm

Materiaal: Metaal

EAN: 8720088293454


Een Dorje of Vajra is een krachtig Tibetaans ritueel voorwerp. De naam Vajra betekent in het  Sanskriet: Diamant, helderheid, leer, bliksemschicht of diamantscepter. Een Vajra wordt als een energetisch instrument beschouwt, voornamelijk in het boeddhisme maar ook in het hindoeïsme. In Tibet wordt de Vajra ook wel Dorjé genoemd.

De Dorje verwijst vaak ook naar een kleine scepter die door Tibetaanse tantrische beoefenaars in de rechterhand wordt gehouden tijdens ceremonies, en waarmee ook een aantal beelden van de Boeddha zijn toegerust.

In het boeddhisme is de vajra het symbool van de Vajrayana, een van de drie belangrijke takken van het boeddhisme. Vajrayana wordt vertaald als de Diamantweg. Het kan de bliksemervaring impliceren van plotse verlichting tot bodhi en het impliceert ook onvernietigbaarheid zoals die eigen is aan diamant.

Een Vajra is een bijzonder krachtig beschermend instrument waarmee je positieve energieën kunt ontvangen, maar ook kunt zenden.

De Dorje vernietigt alle soorten onwetendheid en is zelf onvernietigbaar. Van een Dorje gaat een enorme hoeveelheid energie uit, die vergelijkbaar is met de diamantscepter die sommige keizers en koningen ooit voerden.

Een Vajra geeft niet alleen energie, maar ook een gevoel van vreugde en vrede. Hij brengt je volledig tot rust en in harmonie en versterkt bovendien je intuïtie. Een Vajra in je slaapkamer verbetert het slapen.

De Vajra heeft de vorm van een 3-dimensionale lemniscaat. . Het ziet eruit als een aaneenvoeging van twee open sferen, bestaande uit symmetrische vier- of acht- tandige vorken, die ombuigen vanuit lotusbloemen aan weerszijden van de centrale sfeer tot twee punten op gelijke afstand van dat centrum, zodat het geheel het uitzicht van een "diamanten scepter" krijgt.

Vajra’s staan op belangrijke Boeddhistische krachtplaatsen, zoals Stoepa’s en zijn een zender/ontvanger voor positieve energie. Ze versterken de energie in de krachtlijnen die op die krachtplaatsen aanwezig zijn.

 

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2021 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel