Lotus sfeerlicht naturel (7e chakra) met goudrand

Artikelnummer: 0404P016
Vorige Artikel 22 van 23 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Specificatie :
Barcode 8718657460635
Voorraad 2 stuks

Lotus sfeerlicht naturel (7e chakra) met goudrand

Mooie Lotus sfeerlichtje of waxinekaarshouder verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren met een goudkleurig randje. De bladeren van de bloem zijn gemaakt van capiz-schelp. Deze schelpen zijn van nature doorzichtig. Meestal worden ze geschilderd in diverse kleuren, waardoor ze met een kaarsje erin een mooi kleurenspel geven.

De Lotus is het symbool van duisternis naar licht, van onwetendheid naar weten. De lotus staat ook symbool voor de 7 energiecentra in het menselijk lichaam, chakra's genoemd.

Kleur: Naturel.

Afmetingen: ca. 13 x 13 x 6 cm.

Let op!

Plaats brandende kaarsen niet binnen het bereik van kinderen en/of dieren. Plaats de kaars niet op een tochtende plek, dat verkort de brandtijd. Laat een brandende kaars niet onbeheerd achter. Plaats de kaars op een hittebestendige ondergrond.


De lotusbloem wordt heel veel gezien en gebruikt in het Hindoeïsme en Boeddhisme, het is een heilige bloem die symbool staat voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei en de verbinding met het universum. De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig naar het licht toe, waarna wij een prachtige bloem kunnen waarnemen op het water. Dat is ook de meest gangbare betekenis: dat uit iets wat heel vies en lelijk is iets heel moois kan bloeien.

Een ander verhaal wat de ronde doet is dat Boeddha uit de Lotusbloem zou zijn geboren, dit zou ook de reden zijn waarom Boeddha vaak met of op een lotusbloem zou worden afgebeeld.

Daarnaast heeft de Lotus nog de volgende betekenissen: In het Oosten wordt de lotus in verband gebracht met zon en maan, geboorte en dood. Bij de Egyptenaren zonnegod, bij de Semitische volken de maangodin. Bij de Chinezen is zij symbool van reinheid, volmaaktheid, lieflijkheid van de geest, vrede, het vrouwelijke in alle dingen, van de zomer en een rijke oogst. In de mythologie der Grieken en Romeinen behoort de Lotus bij Afrodite (of Venus), de godin van liefde en vruchtbaarheid. In de oude Perzische culturen stond de lotus voor de zon en het licht. Bij Tao geldt de lotus als de gouden bloem; beeld voor het eeuwige rad waarmee in deze cultuur het leven en het heelal vergeleken wordt.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2021 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel