Nieuw!

Windgong Yin Yang Zwart 40 cm

Artikelnummer: 0407D010
Vorige Artikel 6 van 8 Volgende
€ 4,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 2 stuks

Windgong Yin Yang Zwart 40 cm

Feng Shui Yin Yang windgong, met 5 aluminium tubes welke een zeer helder geluid geven. De kleur is zwart met witte tekens.

De 5 tubes varieren in lengte tussen de 12 en 16 cm. De totale lengte is 40 cm. De tubes hebben een doorsnee van 1 cm. Het breedste deel (bovenste ronde deel) is 6 cm in doorsnede.

Windgong (windchime, windmobiel of windorgel)

Een windgong komt oorspronkelijk uit het Oosten. Het geluid ervan heeft iets mystieks en vrolijks. De volgorde van klanken wordt bepaald door de wind en het volume van de klanken wordt bepaald door de windkracht. Door het mooie spel van de gong kom je tot jezelf. De windgongs creëren een rustgevende atmosfeer zowel in als om het huis.

Windgongen worden veel in de Feng Shui gebruikt. Zo kan een windgong je beschermen tegen negatieve energieën en de circulatie van de Chi energie activeren en bevorderen. Er zijn in de Feng Shui een aantal richtlijnen voor de plek om windgongs op te hangen: het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, het aantal buizen, staafjes of bellen, en de symbolen in het ontwerp. In het noorden, noordwesten en westen kun je het beste een metalen windgong hangen. In het zuidwesten en noordoosten een windgong van keramiek en in het oosten, zuidoosten en zuiden een windgong van hout.

De windgong wordt ook vaak gebruikt bij muzikale ondersteuning zoals meditatie, healing en relaxing. Maar je kunt hem natuurlijk ook decoratief ophangen in huis of in de tuin, maar wel daar waar af en toe wind langskomt.

Yin Yang:

Yin en Yang zijn de symbolen voor de twee tegengestelde krachten in het universum. De Tao zegt dat alles is ontstaan uit één universele bron van energie en dat deze energie, de chi, zich manifesteert op twee manieren, Yin en Yang.

De buitenste cirkel staat voor "alles", terwijl de zwarte en witte vormen binnen de cirkel de interactie van twee energieën vertegenwoordigen, genaamd "yin" (zwart) en "yang" (wit). Yin en yang delen het symbool, hun vormen geven het gevoel van de voortdurende beweging van twee energieën, yin naar yang en yang naar yin. Beide helften zijn even groot, bovendien zit er een stukje Yin in Yang en een stukje Yang in Yin.

Yin symboliseert vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid, samentrekkend, zwak, maan, duisternis).

Yang symboliseert mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte, uitbreidend, sterk, zon, daglicht).

De krachten staan niet tegenover elkaar maar streven naar een volmaakt evenwicht. Hierdoor ontstaat er een balans tussen de mens en de wereld rondom die mens. Negativiteit en positiviteit zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het een is niet minder dan de ander. De een krijgt pas betekenis door de ander. Zonder licht weet je niet wat donker is.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2021 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel