Voorschriften voor veilig gebruik van de etherische oliën en geurfrequenties:

 1. Buiten bereik van kinderen bewaren.
 2. De olieflesjes goed gesloten en vrij van zonlicht op een koele plek bewaren.
 3. Essentiële oliën nooit in de ogen of oren doen. Wrijf niet in de ogen of raak geen contactlenzen aan met vingers waar etherische olie op zit.
 4. Bij huidirritatie of oogcontact de etherische oliën meteen verdunnen met een plantenolie. Nooit met water verdunnen of uitspoelen – dat versterkt de werking. Vermijd hete oliën als kaneel en kruidnagel op de huid.
 5. Onverdunde essentiële oliën nooit direct in het badwater doen. Altijd van tevoren vermengen met een badolie, bad- of zeezout, kokosolie of melk.
 6. Vermijd 3-4 dagen direct zonlicht en zonnebank na het gebruik van citrusoliën op de huid (zoals bv. Citroen, Bergamot, Sinaasappel en Mandarijn). Deze oliën kunnen huidreacties of pigmentvlekken veroorzaken Het is daarom beter deze oliën op de voetzolen aan te brengen.
 7. Wees extra voorzichtig bij zwangerschap. Bespreek het met de behandelend arts voordat je de oliën gaat gebruiken.
 8. Bespreek het ook bij epilepsie en hoge bloeddruk met de behandelend arts voordat je essentiële oliën gaat gebruiken. Gebruik in geen geval Hysop en Venkel!
 9. Bij allergieën en gevoelige huid altijd eerst een druppel etherische olie aan de binnenkant van de onderarm of onder de voeten uittesten.
 10. De essentiële olie kan je heel goed vermengen met een plantaardige olie zoals kokosolie alvorens het op de huid te smeren. Dit kan overgevoeligheidsreacties voorkomen.

Extra veiligheidsregels voor gebruik bij kinderen:

 1. Bij gebruik van de essentiële oliën op kinderen onder de 7 jaar, de oliën altijd mengen met een massageolie. In het bijzonder de oliën die een hoog mentholgehalte bevatten (zoals Pepermunt).
 2. Niet in het halsgebied gebruiken bij kinderen onder de 30 maanden.
 3. Bij kinderen gebruik je altijd een lagere dosis dan volwassenen.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2022 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel