Toepassingen van de aromatherapie

Toepassingen aromatherapie:

De auraspray’s

De auraspray is makkelijk in gebruik en een snelle manier om je te omgeven met de energie van de geurfrequentie van jou keuze.

Hoe te gebruiken: Ga staan en sluit je ogen en voel even hoe je je voelt. Spray enkele malen boven je hoofd en laat de nevel over je hoofd neerdalen. Wees je bewust wat er met je gebeurt. Je kunt de auraspray’s meerder keren en naar behoefte gebruiken.

Toepassingen van de etherische oliën

Voetbad

Een voetbad vind ik één van de meest heerlijke manieren om met geurfequenties te werken. Het warme water werkt ontspannend, gebruik  Himalaya zout voor het energetisch schoonmaken, een scheutje basis olie voor de verzorging van de huid en een geurfrequentie waar je op het moment behoefte aan hebt. De reflexzones raken ontspannen en de energie van de olie kan worden opgenomen. Een voetbad is een weldaad voor lichaam en geest! 
Hoeveelheden: Bak met warm water, 1 tot 1,5 schep Himalaya zout, 1 eetlepel basis olie, 4 tot 6 druppels van de gekozen geurfrequentie. Je kunt net zo lang blijven zitten tot het voor jou niet meer prettig voelt.

Bad

Een voetbad maar dan groot. Maak in een kom een mengsel klaar van 4 scheppen Himalayazout, een flinke scheut basis olie, 10 tot 13 druppels essence van jou keuze. Laat een bad vollopen, ga erin zitten en voeg dan pas je kommetje met ingrediënten toe. Zo kun je optimaal genieten van je essence.

Tip: zoek wat mooie kristallen uit en leg die ook in het water. Kristallen hebben veel invloed op je energie systeem en kunnen je extra verwennen met hun helende vermogen. Denk bijvoorbeeld aan Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist.

Massage olie

Voor het geven van een lichaamsmassage. De olie wordt opgenomen door de huid en zorgt voor ontspanning, activeert of maakt schoon. Dit natuurlijk naargelang welke olie je uitkiest. 
Hoeveelheden: Voor 1 lichaamsmassage voor een normaal lichaam gebruik je ongeveer 20 tot 30 ml basisolie (bijvoorbeeld Amandel olie of een combinatie van Amandel- Jojoba- en avocado olie). Daaraan voeg je 4 druppels essence toe. Gebruik niet te veel essence, de geurbeleving wordt dan te heftig. Wil je voor meerdere keren een olie klaar maken: 100 ml basisolie 6 tot 10 druppels essence.

Stomen

Lekker ouderwets met je hoofd boven een bak heet water hangen en een handdoek over je hoofd. Fijn om te doen als je verkouden bent, hoofdpijn hebt of gewoon als je een duf hoofd hebt. Stomen voor cosmetische doeleinden is ook mogelijk met etherische olie.
Je kunt denken aan: Citroen, Geranium, Eucalyptus, Rozemarijn, Tea tree etc.

Reukzout

Een leuke manier om gebruik te maken van de kracht van de geurfequenties is een flesje reukzout.
Wat heb je nodig?
1 flesje van 10 ml en dopje
Zout
4 tot 6 druppels essence naar keuze

Vul het flesje tot net over de helft met zout, dit kan gewoon keukenzout zijn of Himalayazout. Voeg de essence toe. Dop erop en goed schudden. Je kunt nu naar behoefte aan het flesje ruiken.

Dit is heel leuk om met kinderen te maken. Je kunt denken aan een flesje met eucalyptus en citroen om verkoudheid te ondersteunen. Voor extra concentratie en alertheid tijdens een  proefwerk of examen, kies dan voor Rozemarijn en Citroen.

Mondspoeling

Een slok lauw water in een kopje doen, 2 druppels etherische olie.
Heb je last van aften of ontstoken tandvlees gebruik dan Tea tree en Citroen
Voor een frisse adem kies dan voor Pepermunt of een mildere variant is Kruizemunt.

Aroma brander of elektrische diffuser

De bekendste manier om gebruik te maken van essences is het verdampen van je gekozen geur doormiddel van een brandertje met een kaarsje of een elektrische diffuser. De hoeveelheid olie die je moet gebruiken hangt af van de grootte van de ruimte waar het brandertje staat. Maar een gemiddelde woonkamer kan ongeveer 10 druppels hebben. Een kleinere slaapkamer, gebruik dan 3 tot 5 druppels. In de kamer van kinderen 1 tot 3 druppels.
Ook fijn om een brander te gebruiken in een praktijk. Je klanten voelen zich snel thuis en op hun gemak.

Healing en lichtwerk

Tijdens het geven van energie werk zoals Reiki kun je je behandeling extra krachtig maken. Doe 1 of 2 druppels essence op je handen en wrijf deze over je handen en onderarmen heen. Ga werken zoals je dit gewend bent. De frequentie van de gekozen essence wordt in de aura van je klant gezet.
 

Op al onze producten is naast de Algemene Voorwaarden ook de Medische Disclaimer van toepassing.

Lees ook de Voorschriften voor veilig gebruik van etherische olieën.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Geen verzendkosten in Nederland en Belgie bij bestellingen boven de €75,=!   *Klik hier voor de voorwaarden.

© 2017 - 2022 ZenMomentjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel